Three Cute Cherries

Thursday, October 4, 2012

pening!!

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 10/04/2012 09:42:00 PM 1 .::cuTe responds from cute friend::.
salam semua...owh sekarang dah start kije...+menjadi seorg isteri sgt bz...owh...penatnya...byk nak cite ni tp tgh soson ayat dalam kepala...it's about the failure of my life..

tp kije best sgt.. i've learned a lot about something that totally out my scope of study..(tula sape soh xabiskan belajar..heks)tp with all good bosses owh i luv my boss2 so much...they willingly to accept me + teach me and pay me at the same time!! so sape nk dptkan tips kije nnti saye mau post tips2 mndptkan kije even luar scope..yela sekarang kan susah nak dpt kije..but i'm so lucky...lucky.....mintak slalu dpt..=)

Thursday, September 6, 2012

.::Fashion:ke mana arah Tuju?::.

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 9/06/2012 03:33:00 AM 2 .::cuTe responds from cute friend::.

Apakah itu fashion? Anda rasa? Fashion mana yang anda gilakan? Yang Branded (LV, Coach?) or cultural (spt korean style, japanese style). yang mana satu yang anda rasa lebih baik..fashion ni tanpa kita sedar banyak gila cabang..dan makin lama makin bersaing antara satu sama lain,kan? Pereka2 berlumba2 nak cipta gaya tersendiri yang orang lain xpernah buat. Untuk apa? Kitapun yang pengikut2 terikut2 trend yang diwarkan2 lebih terkini..esoknya bertukar..lusa tukar lain..kitapun beli..esok beli lain sebab dah tukar..pastu bulan depan beli lain...sebab dah trend baru yang lain keluar..bila nak habis macam tu?so sape yang terbaik akhirnya?

So sampai mana benda ni semua pergi? Adakah ia akan ada penamat or dia akan ulang berulang dan berulang lagi. yang jadi mangsa siapa? The money spender yang ingin menjadi terbaik dan up-to date. untuk up-to-date manusia sanggup bertukar2 prinsip sekejap dengar cakap orang ni, pastu bulan depan tukar plak ikut cakap orang..semuanya kerana 'fashion trend'.

Tapi satu jer..kita xpernah dengar cakap Maha Pencipta kita. Dia yang hidupkan kita dan Dia yang matikan kita. Jadi kenapa kita dengar cakap golongan manusia yang akan sama2 mati dengan kita? tu yang ku fikir semenjak 2 menjak ni. ku kongsi ni bukan sebab ku baik tapi sebab ku antara golongan yang tergila2kan fashion walaupun xreti sangat nak berfesyen..heks..


Akhirnya yang ku ingin singkapkan jalan mana yang kita pilih untuk kehidupan abadi selepas kehidupan sementara kita ni? Mari kita sama2 bermuhasabah bahawasanya tubuh kita ini hanya pinjaman, kalau orang mengata kita xcantik di dunia ni biarlah kita cantik di akhirat nanti. Jangan nanti di dunia xcantik di akhirat pun kita xcantik. x ke mana hidup sementara ni. sebab ciptaan manusia tiada pengakhirannya kerna manusia ramai dan bertambah..mungkin minggu ni ciptaan dia hebat, minggu depan ciptan orang lain pulak yang hebat..xgitu..itukan lumrah kehidupan.ada turun naik. 

Tapi ALLAH swt ada satu jer. Apa yang dia tetapkan xde org boleh ubah sebab dia Maha Esa dan Maha Pencipta. Kita pinjam hak dia xkira tanah, air, langit, bumi, pokok2, haiwan semua hak Yang Maha Esa. Kenapa kita semua perlu ikut dan dengar orang kebanyakan ciptaan Dia ye dop? Jadi apa2pun berbaliklah kepada Al-Quran dan As-Sunnah. Itulah Trend terbaik dari dulu hingga kini. Tiada yang lain lagi..=)
ALLAHUAKBAR!!!


Tuesday, September 4, 2012

Surah An-Nur ayat 15

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 9/04/2012 03:25:00 AM 2 .::cuTe responds from cute friend::.

A015
Iaitu semasa kamu bertanya atau menceritakan berita dusta itu dengan lidah kamu, dan memperkatakan dengan mulut kamu akan sesuatu yang kamu tidak mempunyai pengetahuan yang sah mengenainya; dan kamu pula menyangkanya perkara kecil, pada hal ia pada sisi hukum Allah adalah perkara yang besar dosanya.

Sunday, September 2, 2012

Raya 2012

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 9/02/2012 02:23:00 AM 2 .::cuTe responds from cute friend::.

Suami Romantik =]

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 9/02/2012 01:06:00 AM 4 .::cuTe responds from cute friend::.
lamanya dah xtulis blog...berhabuk bersawang kat sini.
September dahpun menjelma..xlama lagi genapla setahun my marriage...hu...
xsangka dh setahun lamanya berkahwin dgn en.Anwar...

cite pasal kahwin kan...dolu2 seblom kahwin..
ku ni suke bebeno layan drama Korean..
sape yg memang hantu Korean Drama tu mmg tahula hero2 dia dahla hensem pastu romantik ngat..
seblom kahwin ingat lagi time bercouple slalu gaduh ngan en.Anwar sbb dia xromantik cam cite Korea..
haha..ntah pape kan...tapi rasanya most of perempuan pun rase xde laki kt dunia tu cam hero lam cite Korea..sbb byk sgt berFANTASI..Realiti xdapat nak terima..

n xpenah dapat ape rase romantik tu..
tapi dah kahwin..baru tahu apa sebenarnya erti romantik tu...[ha..jgn otak BIRU dulu tau..keh..keh..keh..]


nak tahu tak rahsia suami yang romantik...????

  1. ku baru sedar lagi romantik suami yang panggil isteri dia solat sama2..=)
  2. ku baru sedar lagi romantik suami yang mengimamkan isteri dia.[rasa cam terharu lagi2 bila bacaan dia sedap + cam xtahu plak surah panjang2 pun dia hafal..]
  3. ku baru sedar lagi romantik seblom nak solat tu cam main2 nak btalkan air wuduk..walaupun cam xelok..tp sweetla...cam budak2..haha
  4. ku baru sedar romantik sangat bila encik suami ajak tadarus sesama...
  5. ku baru sedar romantik sangat bila suami citakan sirah2 Rasulullah, para sahabat..[ni sius cam sweet gila..sebelum tidur tu dapat dengar kisah2 nabi..]
  6. banyak lagila romantik bila seorang suami ada pegangan agama yang baik..sebab dia dapat kongsi ngan kita..


and paling terbaik sebab kita rasa secure sebab dia ajak kita sama2 menuju ke jalan yang benar dan menenangkan hati..mungkin dia xsempurna banyak kekurangan tapi ku juga begitu..cukupla dia sempurna di mataku..walau apapun kata orang..

ku menyesal SANGAT2 dgn sikapku yang dulu banyak kerenah, merungut apa yang xcukup..kalau ku ni jadi menantu Nabi Ibrahim dah lama agaknya ku telah diceraikan..nak tahu kisah Nabi Ibrahim dan menantunya lehla google =). Kaum perempuan kena berjaga2 sgt dalam menjaga hal suami dan keluarga kita..sebab tu ramai perempuan masuk neraka sebab mulut kita! Nauzubillah..Semoga ku dapat petunjuk dan Hidayah dr Allah swt..amin Ya Rabbal Alamin...


Monday, July 9, 2012

Italian job..yummeh..

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 7/09/2012 01:55:00 AM 0 .::cuTe responds from cute friend::.

owh i love italian language so much..u know it is the uitm policy that degree students have to take 3rd language to finish degree. i'm suppose just choose Arabian language because i was a religious high school ex-student but all the seniors said that Italian language one of the most easiest language to get A! of course for only 1.0 credit we have to choose the easiest one to score. but it s unbelievable exciting class i think..easy, relax n i luv Pier(the person in YeLLow batik) so much because he was good on what he's doing..he can speaks Italian(of coures=P), English and Malay!!

so last week the Prof. Enrico Buonaguro, the President of Istituto Superiore di Design, Napoli came to do a collaboration between his college and Uitm..it was an exciting meeting where i had met my faculty dean, Prof Amran for the first time..haha..so lame..because i'm not that type of student who gets well with the lecturers..so..it is an interesting event that i just wanted to share with my readers..hoping for a good luck when i'm applying to further study to Italy!!!amin!!!




Tuesday, May 22, 2012

Jalan jalan cari makan

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/22/2012 12:22:00 AM 0 .::cuTe responds from cute friend::.
Korang penah tgk tak jalan2 cari makan yg episode burger tu?ha..dince tula burger bakar kaw kaw melambung2 naik namanya setinggi gunung everest..huhu..on that episode ada gak burger Oz,dr fontana restaurant..







Hrtu ada baca satu blog ni cakap oz burger lg besr dr kaw kaw burger so teringinla nk try..sbb kaw kaw burger jauh bebeno nk gi..dgr cite tggu plops berjam2..

Tp hampa sungguh...bkn apa..daging dia cm tepung jer..huhu..beso2 mmg beso tp sbb xlarat nk mkn daging dia tula jd xhabis..roti burger dia sdp sbb goreng garing..agak keciwala byr mehe tp rase burger ramly lg kene ngan tekak sy..

Tp xtahula klu slera org laen ok jer..tula bab2 mkn ni kengkdg dgr cite org xkene ngan tekak kite, n maybe ok ngan kita tp xkene ngan tekak org laen..

Cam delicious,org kate sdp tp sy rase tawo hebe je mknn dia.xbbaloi dgn harga..maybe healthy food kot..tp desert dia best!

So ape kate korg try je oz burger ni mane tau ok je sbnrnyer..huhu...

Monday, April 30, 2012

BawalBiru 1st Giveaway

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/30/2012 08:17:00 PM 3 .::cuTe responds from cute friend::.

assalamualaikum!!
harini ada give away best untuk sesiapa yang bertudung...
the owner of BawalBiru cik Syaerah, ade buat her first giveaway dgn hadiah yang menarik!!
hadiahnya ialah Tudung Bawak Corak/Printed Bawal.
nak tgk leh caner rupe KLIK SINI..

ok, sape nak join giveaway ni SILA KLIK BANNER dan dia akan direct bawak anda ke page GA Bawal Biru..=)

si gadis cumelz yg diTAG adalah...
jeng..jeng...


Saturday, April 28, 2012

give away belog ʓαι∂αтʋℓαʓиʏ'ƨ

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/28/2012 04:19:00 AM 0 .::cuTe responds from cute friend::.

ok..cik zaidatulaznishamsuddin ade buat GA YG MENARIK di blog beliau yg GILE OHSEM MENARIK dengan hadiah YG GILE MENARIK!!!

??Anda Tidak Percaya??

..cer cuba klik banner kat atas..

-->owh gambar kat dalam banner tu hadiah utk GA ni<--

!!so, clickla cepat2 yer sbb dh nak tutup earlier of MAY tau!!

~so gadis2 cumelz yg saya nak invite join contest ni~
jeng..jeng

BERSIH 3.0

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/28/2012 03:05:00 AM 0 .::cuTe responds from cute friend::.
suratan atau kebetulan? =P

1st Contest by Akma , Wany & Mira

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/28/2012 01:45:00 AM 2 .::cuTe responds from cute friend::.

sebab join contest: saya di tag oleh cik ratuzuleyqha =) + sayakan cumelz sesuaila ngan contest ni..hihi
id Follower: ~FaatiNNasreeN~ 

blog cumelz yg menarik perhatian saya:-

Friday, April 27, 2012

SEGMENT: SERIOUS FOLLOW BACK

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/27/2012 03:37:00 AM 33 .::cuTe responds from cute friend::.
segmen serious follow balik ni MESTI join kerana bak kata pepatah

"TAK KENAL MAKA TAK SAYANG"

hehe..tko sket..cinta over ngat..n klu nak kenal kenela follow dulu kan..kan..baru kita tau psl kawan kita dr post2 yg dia dah hapdet...so segmen ni bgosla utk ramaikan kwn2..

dan 

Hadis Persahabatan: Rasa Sayang

“Jika seseorang itu sayang kepada sahabatnya maka hendaklah dia beritahu bahawa dia menyayanginya.” 

(Riwayat Abu Daud)

jadi nak bagitahu yang kita sayang sahabat kita kenela follow memollow..=)heks..silalah join Segmen Amer Corner  di atas yerp,,ade hadiah menarik tau2!!nk join boleh klik dekat image tersebut...wink..wink..

kawan2 yang cumelz dan disayangi:-

.::BENTO::.

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/27/2012 12:12:00 AM 2 .::cuTe responds from cute friend::.
suke benda comel2 kan?mungkin ini salah satu nya cara utk menarik minat anak2 anda utk makan makanan kesihatan..ok..so ape itu BENTO??
  • Bento can be very elaborately arranged in a style called
  •  kyaraben or "character bento". Kyaraben is typically decorated to look like popular Japanese cartoon (anime) characters, characters from comic books (manga), or video game characters. Another popular bento style is "oekakiben" or "picture bento", which is decorated to look like people, animals, buildings and monuments, or items such as flowers and plants. Contests are often held where bento arrangers compete for the most aesthetically pleasing arrangements.

  • There are similar forms of boxed lunches in the Philippines (Baon), Korea (Dosirak), Taiwan (Biandang), and India (Tiffin). Also, Hawaiian culture has adopted localized versions of bento featuring local tastes after over a century of Japanese influence in the islands.


sumber: wikipedia

so jika anda berminat dalam seni bento anda boleh lawat this website:=
http://www.cuteobento.com/

antara hasil2 karya dalam website ni:

comel kan..kan..heh..so ape lagi..moh kita be creative!!

Thursday, April 26, 2012

tgh giler korean drama 2012!!!!

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/26/2012 08:40:00 AM 0 .::cuTe responds from cute friend::.
FEAST OF GODS
owh...cite ni sgt best ok..pasal masak2 n the way dia nak mempertahankan masakan traditional korea..lepas tu ada 2 generasi compete untuk mempertahankan hak sebagai tukang masak di restoran tradisi di Korea..bestla..agak terliurla tgk cite ni cm tgk cite Pasta jugak..huhu..mula dok google restoran Korean cuisine yg halal tp masih tidak ada yg meyakinkan..hu....sedeynyer!!nak Korean Royal dish tu!!cite ni blom abes tayang kt Korea lagi..maybe on May kot baru habis..penat nk tggu satu2 episode..hu...


KING 2 HEARTS
cite ni pasal pendamaian south Korea n North Korea...so diaorg gunakan strategi tentera utk merapatkan balik hubungan antara sesama jiran..best jugakla..percintaan yg agak konflik..ni lah negara yg bangsanya sama tp sebabkan politik yg berbeza2 menyebabkan konflik..xabes lagi jugak kt Korea..masih tgh ditayangka..xsilap on May ker June br habis..nangislah ambe nk nunggu..huhu

YANG DAH HABIS TENGOK (2012)
  1. The Moon Embracing The Sun
  2. Take Care of Us Captain / Yes, Captain!
  3. Dream High 2
p/s: lagu blog ni adalah Fox Rain OST My Girlfriend Is A Gumiho..cite tu sweet jugerp!!lurve2...sarange!!!

MANSUH PTPTN, FREE EDUCATION

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/26/2012 05:08:00 AM 2 .::cuTe responds from cute friend::.


wah..hangat tak tajuk tu..hangat kan..sekarang seantero Malaysia tengah hangat dgn usul yg dibentangkan dengan slogan MANSUH PTPTN FREE EDUCATION...n most of newspaper menggunakan tajuk tu dengan menuding jari kpd yg mencadangkan usul tersebut..aqu bukan ape..tapi u all ni take something TOO DIRECT without kaji dulu isi di sebalik slogan tu...siapa mahu buat kesilapan kali kedua?are they stupid to repeat the same mistake yg those people of PTPTN wujudkn??weLL, tp Malaysians mmg mudah tersentap dengan TAJUK SENSASI tanpa baca isinya..macam gossipla kan..huhu..termasukla saya sbb saya Malaysians..huhu..ada org tu kutuk2 Malaysians camni camtu tp xsedar diri tu Malaysians jugak..hehe..

ok...like this quote : I don't give a damn for a man that can only spell a word one way.




inilah yang ingin ku kupas2 dalam entri ni setelah sekian lame blog ini menyepi...cuba kita fikir kenapa students yg dapat PTPTN tu pegi habiskan duit beli hp, beli benda xpekdah?? (owh i'm not one of them sbb duit PTPTN saya mampu byr yuran n beli barang architecture jer...hu)

MAYBE:

  • sebab si peminjam tu KAYA sebenarnya tp masih dioffer PTPTN blh dipinjam..pastu dia beli hp..jd trend kt budak2 lain pon beli hp...btol dop?budak2 skrg kan pantang dipengaruh..darah muda yg membuak2 tu nk lawan pakai hp terkini..
  • dpt pinjaman BERTINDIH..sekarang xtahulah boleh ke tak lg sbb batch aqu xleh rasenye..tp ingat lg dulu2 senior aqu PTPTN dapat, JPA dapat, biasiswa KERAJAAN negeri dapat, MARA dapat, xtermasuk lg pinjaman2 yg lain..seme gi tabur xkire kaya miskin seme dpt (lgla klu ada org dalam..kompem dpt btol tak?)..tibe2 total2 seme pinjaman ade dekat rm3k-rm5k sorang dapat...
  • TOWN PLANNING yg xfikirkan pengaruh terhadap rakyat. Pengaruh nafsu hiburan xberpekdah...huhu..tu mmg berleluasa sekarang..sampai dealer2 hp, tudung, barang2 elektronik, pasaraya seme bukak kedai target kat kwsn2 universiti...eh kat UITM siap kedai kain lg tau!!punyela beso sampai bertingkat2..kedai buku cetoet ajer..klu xpusing pusat komersial tu ingat xde kedai buku..kedai buku dok maner??PUSAT MEMBELI BELAH..terbalik tul..haha...xcam UITM SERI ISKANDAR aqu dulu dok cerok hutan..mmg habis duit beli alat tulis jer sbb ade kedai alat tulis jer kt ctu..
byk lagi kot faktor2 tp xboleh fikir sekarang..so kesimpulannya yg mengusulkan MANSUH PTPTN n FREE EDUCATION tu mestila nak berbuat sesuatu supaya tragedi itu xterjadi..maybe PTPTN tu dimansuhkan tp letak nama lain or better satukan seme2 biasiswa yg under kerajaan so sng nk control sape yg layak n sape yg xlayak dpt..btol tak?ala..kebykn yg btul2 xmampu tu bese belajar betul2 kije trus byr...yg xbyr tu yg mampu byk duit..xnk bayar lari kije kt oversea..huhu..btol tak??

okla klu anda nk fikir saya ni sokong pembangkang MEMANGPUN!!saya dh 26tahun kowt boleh ngundi..xkirala student xstudent stat 21tahun dah boleh ngundi okey!!klu tak watpe letak 21thn dh boleh ngundi..letakla 30 ker 40 thn ker..haha..tp nak mengubah sesuatu tu mmg bukan senang(mesti org ckp eleh..alasan)...at least bil air aqu xpnh byr lgsg2 tiap2 bulan..dpt jugak cover 20% bil api yg cekik darah ni!!negri lain ader??2-2 kene bayar okay..keke...just kidding...PEACE..I LUV MALAYSIA..

sekian time kaceh...

Sunday, April 1, 2012

My Cats

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/01/2012 04:33:00 AM 1 .::cuTe responds from cute friend::.
A LOVING JOJO

PRINCESS AS SWEET AS CANDY
posted from Bloggeroid

Ferrari itu menawan, Kan?

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/01/2012 04:22:00 AM 0 .::cuTe responds from cute friend::.
It suits me..what I meant is the yeLLow colour meh.. Hihi



Saturday, March 31, 2012

owh my...

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 3/31/2012 07:28:00 PM 0 .::cuTe responds from cute friend::.
lame dah tak tulis blog..hu~~

Monday, January 9, 2012

politik harini...study sambil berpolitik..huhu..

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 1/09/2012 01:54:00 PM 0 .::cuTe responds from cute friend::.
Islam bukan Melayu dan Melayu bukan semua Islam. Ada juga Cina dan India adalah Islam. Itulah kerajaan Islam, tidak memandang rupa atau kaum, sedangkan Rasulullah dan kaum Muhajirin memilih kaum Ansar yg terdiri dr kaum Aus dan Khazraj iaitu kaum bukan Islam asalnya dan mereka membenarkan Rasulullah yg asal beliau bukan dari Madinah untuk memimpin mereka. Ini bukan soal hak dan tanah ini milik siapa, Ini soalnya siapa yang akan memimpin kita mengikut undang2 Allah dan membentuk negara yang adil. Islam juga membentuk kerajaan yang membantu penduduk2nya yang susah dengan duit zakat. Itulah silapnya YB Hassan Ali. Mungkin beliau tidak faham konsep keseluruhan kerajaan Islam itu tersendiri.

Tuesday, January 3, 2012

shoutmix haji bakhil--->tukar ke chatbox baru yg lebih comel..

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 1/03/2012 01:36:00 AM 0 .::cuTe responds from cute friend::.
sape jadik mangsa shoutmix?huh...tula..mentang2 dah pemes lupe diri...ingat wat bayar sume bLoggers terhegeh2 ketagih nak shoutmix juge kerp??ok, solution baru..td search2 chatbox baru jumpela FIBOX simple n ade smiley yahoo messenger, n kalau nk edit smiley pon boleh tp setting die lg mudah dn simple!!

hence klu nnti die update chat anda dekat webpage fibox tu sendiri dan xsemena2 boleh dapat kawan..kan..kan...!cara mudah klik DI SINI dan sign up kat button oren spt gambar di atas.sign up pown senang ajer!! mmg mudah dan simple!!so, enjoice dgn chatbox baru anda!!

kalau xsuke nape nak foLLow2??

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 1/03/2012 01:24:00 AM 0 .::cuTe responds from cute friend::.
dah tabiat orang kite lagi benci, lagi suke lagi suka bace ye dop??huhu..sememangnyer camtu..yg bencila tu suke komen cer yg baek ade nk puji..manusia lebih suke mengecam dari memuji..hakikatnyer...ye dop??jadilah follower berhemah xkirela di blog2 ape pon..blog gossip ker, blog pendidikan ker, blog politik ker...page org ker...klu xsuke xperlu nk sebok2...buat hal sendirikan bagus...tgk cam i xde nk sebok2 hal org lain dh sekarang..n i happy with it...wee!!!
 

.::faatincmeLz::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review