Three Cute Cherries

Monday, May 30, 2011

FACEblog

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/30/2011 12:53:00 AM 0 .::cuTe responds from cute friend::.
ho..ho..ho..
berblogging ni besh biler ade community..
n then boleh wat reunion!!ape kate PEEPS sume join kat sini kasik merioh sikit!!


SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTI FACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.

TERIMA KASIH~

Sunday, May 29, 2011

KALAU SAYA DAPAT RM300

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/29/2011 11:44:00 PM 2 .::cuTe responds from cute friend::.
ha..klu kome2 sume nak watper dpt rm300??


hoho..tgk banner tu dah terliur kan..hekss..hi bLoggers!!jom join contest ni yg diorganize oleh..jeng..jeng..jeng.. my dear cik Safra Shukri!!..bukan apa..dari xbuat ape2 cuti ni baek kite mengaktifkan otak kite dgn mengarang entri dgn join2 contest sehebat contest ini..hihi..contest mencabar sbb sume entri lain2 nk dicomparekan so ssh gak nak judge lg2 sbb duit!!duit ni sgt universal kegunaannya..

cuma bagi saya duit ni buat masa sekarang diperlukan utk benda2 penting bkn suka2..why??why??why??

sebab saya mau kahwin!!biler???biler??biler?? bulan SEPT ni....


kalau nak ikutkan duit yg ditawarkan tu mmgla percentage nya dalam perbelanjaan perkahwinan..sikit..tapi boleh bagi perubahan besar dlm persediaan perkahwinan budget ini..hoho...


nak citer skit pasal wedding yg bakal berlangsung sept ni bertemakan ala2 arabian theme gtu..bukan apa, kebetulan adeq nk buat sambut menantu die skali n die a bit islamic person suke beno pakai jubah..so..so..so..dgn baek hatinyer saya ikut tema die..hoho..


so dgn hadiah if saya menang ni ku boleh jugak beli aksesori2 pemakaian arab especially tudung, aksesori kepala dan..dan..dan.. kasut!!


tudung simple tapi meriah..xmau tudung yg ade awning nanti ssh bakal suami saya nk kish2 dahi ku..hoho..gatal

ni menarik..ala2 cleopatra,kan...hihi..menarik sgt klu dipadankan ngan tudung yg simple...btol tak??


kasut ala2 arabian night gtu!!sgt gojes!!!


so, betul tak saya kate dgn bantuan yg sedikit boleh bagi perubahan yg besar kt seseorang..itula duit..memberi makna sgt2 kt setiap manusia..sbb duit manusia naik dan jatuh..sebab duit manusia buat pahala dan dosa..ye dop??so klu cik organizer bermurah hati nanti wedding saya leh tulis sponsored by cik Safra Shukri..hoho..sebab menaja pengantin pompuan jadik canteq..boleh gtu??hihi..


okla all bLoggers!!contest ini sgt menarik jd ape kate anda join!!jgn buat masa buang benda xelok..baek kite mengarang ker aper..ye dop??lagipon hadiah bkn calang2 gtu!


mari VOTE

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/29/2011 08:58:00 PM 0 .::cuTe responds from cute friend::.
hola bLoggers!!wah lame xhapdet sbb kene jadik drebar gi sane sini so xsempat nak hapdet..so ape kate tekan sini






dan VOTE saya!!TQ!!

Wednesday, May 18, 2011

ada apa dgn tuTTi fruTTi??

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/18/2011 12:50:00 AM 9 .::cuTe responds from cute friend::.
owh...hari tertipu japs ngan lecturer...terlepas sesi mkn2 baby shower kwn ayung..sedihnyer..mesti ade cuppy cakes dn dessert2 yg menarik dan bkn rezekiku utk mengadap mknan2 yg enak secare percuma sume tu!!  waaa...T_T

so just now ajak cik sheffe a.k.a 2nd bofriend saya kuar jln2 n mamam..weehooo..tp kene gune duit sendirila T_T nanges lg okesh..

firstly gi OU ingat nk tgk wayang tp sume full dn cm xterase nk tgk wyg..haha..ternampak akhil hayy n waheeda yg serba bertutup litup..ade gak parents waheeda n adeq die..hihi..waheeda nampak spek jer...sbb berpurdah abes..

okesh..sudah2 bergossip..pastu gi melantak kt nando's!!hoho..nk mkn tgi ker chilis ker pokai..tp seb baek xgi mkn..klu tak melepas tutti frutti ku!!dh lame kepingin tp xberkesemptn nk gi singgah mkn tutti frutti..mula2 dh frust sbb pas melantak nandos tu dh dkt kul10 tutti frutti kt ctu dh ttp...haish..awal beno!!

and then tawakkal jer pegi kt sek 13, shah alam sbb dengo kabo bukak sampai lewat mlm...yupzzz!ding!BETUI!! open hours die dr kul12pm-12am...time sampai tu cm nk nangis sbb hajat tercapai akhirnye..hihi...

tutti frutti ni yg beshnyer kite leh pilih sendiri jer nk flavour ape n topping ape..sume self service..amek mangkuk die byk size..rase2 xnk mhl ngat amek yg kecik takot terbubuh byk ker..tp price die bukan ikut mangkuk tp nnti die timbang...dr hasil timbgn tula price die!!..xsurelak per gram brape..lupe nk tanye!!

dh amek mangkuk kite leh pilih flavour..nk campur byk manepon xkesah.nk amek eskrem dia cm kite nk amek slurpee kt 7e...pastu kt counter byk topping ade fruits, nuts, choc rice, n bermcm2 lg...dh boh sume br die timbang n dapatla price die pastu byr!!

ni mangkuk small rm17.50

tmn seperjuangan..kehkeh

njadik model eskrem japs..terliur tak??hoho

xsampai  hati nak abeskan sbb MAHAL gakla!!huks!

Tuesday, May 17, 2011

.::Malaysia’s Top Female Blogger 2011 Contest::.

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/17/2011 05:19:00 PM 7 .::cuTe responds from cute friend::.
hi peepS!!cuti dah sampai so ada keluangan ni kta patut isikan dgn aktiviti2 yg bermanfaat n for the bloggers for surela contest!why??sbb contest ni satu aktiviti yg menjana minda dan waktunya kita mengeluarkan ide-ide yg bernas yg tersorok di dlm kepala otak kita!

contest ni di'organize' oleh SandraAzwan, seorang pereka fesyen yg sgt kreatif cukuplah dgn anda melihat header blog beliau yg MARBELES tu..tu baru sketch blom lagi hasil kreatif yg dicurahkan oleh beliau ke atas helaian2 kain..hihi..haruslah tersgt GORGEOUS kan hasil tgnnya..okesh..beliau wat contest ni untuk PEEPs2 semua boleh share your opinions about fesyen, your blog n yourself..



ok, there are several questions that you need to answer such as:


1) Tell us about your blog in 70 words or less. (When and why you started it, how often you update, and your viewers)
~okeshla. blog ni bermula madah nya pada 21st of May 2009 (wah..dh tua gak blog ni!).tp mula2 blog ini terdorong oleh perasaan amarah tempat daku melepaskan ketidakpuasan hati..tp keinsafan telah melanda diri jadi daku jadikan blog ni untuk menyimpulkan hari2 ceriaku dan perubahan dlm hidup daku!dan untuk berubah itu daku pilih kecomelan yg bersesuaian dgn tema ceria!!jd since last April ku balikkan keceriaan dkt blog ni dgn entri yg ceria n xdisangka2 dlm 2weeks jer dr follower ade 16 skrg dh mencapai 216.n my cute2 entries pun dah dapat cute comments from my viewers..so, i'd learnt a LOT with my BLOG..tq blog..

2) What is your personal style?
~style kita mestilah bg setiap insan ingin ke arah lebih cantik dan gorgeous kan.so daku lebih prefer something yg ceria, colorful, bright colors sbb my kulit nyer tone a bit dark so i would like to hide it with colors of my oufit..hihi xdelah xbersyukur actually i'm glad i got this tone of skin ala2 jessica alba tau..sgt cun melecun..n for that reason jugak daku byk follow her sense of fashion !simple, leisure but chicky! 
tp daku suka blend with kecomelan dress ala2 korean style and also like blair waldorf which more comel but elegant!

3) A picture of you in one of your favorite outfits:

~this dress beli dekat times square,KL (INSPIRED BY JESSICA ALBA) n if u all know la kat situ mmg byk pilihan dress yg comel dan murah!hihi...oufit yg ku pakai ni sume below rm25..hihi..that's me! cheaper but cute..i love C but not for my university grade for surela..hihi

4) Are you the next Malaysia’s Top Female Blogger 2011? Why?

~nak cakap yupzzz bongkak sgt but maybe!!sbb in 2 weeks boleh dpt follower dlm 200 people without paksaan, mungkin ada sedikit yg interesting ttg kehidupan yg daku nk dlm perubahan ni org nk follow.sapa yg xsuka follow ke arah kebaikan,kan..itu lebih afdal!tp2 ape2 if u are famous or not u should be yourself but in a good way supaya rakan2 lebih senang dgn anda..betul tak?famous tu xsemestinya terletak dr follower yg ramai tp juga kene count hati2 yg syg anda..anda rase anda cukup femes tak di kalangan hati2 org di sekeliling anda...?hurmm...

5) I love to read ‘Life with Sandra…..’ because? 

~becoz??hurm...hehe..of coursela because he is a talented person!sapa xnk follow org yg dpt memberi inspirasi kpd anak2 muda utk tros maju..lagipun dgn kehidupan beliau yg penuh cabaran dalam dunia fesyen n even baru jer follow beliau bace byk responds dr readers SandraAzwan ni beliau sgt peramah dh friendly so itu dah bg first GOOD impression for me to read his blog!


~mcm Victor Hugo quote "Inspiration and genius--one are the same". so any person yg memberi inspiration to others adalah seorang yg genius. untuk membentuk diri kita kita harusla follow jejak langkah org yg akan meng'LEAD' kita ke arah yg baik dan itula sbbnya saya suka baca blog yg berinspirasi seperti SandraAzwan.TQ!

Are You Care Enough

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/17/2011 02:28:00 AM 7 .::cuTe responds from cute friend::.
first time jumpa contest tentang photography. it's a bit interesting because actually i'm not that expert in photography tetapi saya sgt suka melihat hasil2 photography yg mempunyai seni. actually tuan blog yg mempunyai life yg happening ni which is MISS CHYBEELILA yg invite saya untuk join contest ni di shoutbox..tq dear!!


ok the picture i'd picked is....jeng...jeng...jeng...



yup!!why??

bukan sebab saya suka makan ok..tp..do you know the hardest thing to be picture taken is FOOD!!

why??

because gambar makanan memainkan peranan yg penting bg seorang chef (dr segi angle, lighting dan warna) utk disampaikan kepada client dn tukang melihat gambar bukan setakat mengiurkan tp bau dan rasa pun perlu sampai.

utk cik CHYBEELILA...

gambar ni menarik sebab saya sangat terliur dan boleh bau aroma makanan ini dalam khayalan. dengan cara anda fokus di bahagian hujung hadapan makanan tersebut dan mem'BLUR'kan bahagian di belakang, nampak seperti makanan tersebut telah digoreng sehingga ada kesan coklat gelap sedikit tanpa kesan hangus yg di mana apabila kita mengunyahnya ada kerangupan yang riang di situ. 

tapi kalau anda gunakan props lebih colorful maybe lebih membangkitkan keteraliuran saye sbb pinggan yg anda guna tu tona kaler quite similar to that food. tp kalau ditambah dgn kaler sos yg kemerahan ker, daun salad kehijauan ker, atau krim keputihan mungkin boleh membuat makanan ini lagi nampak menarik dan anda kelihatan seperti chef yg pro!

akhir sekali terima kaseh krn share hasil2 seni anda dgn saye dan memberi peluang kpd saya utk share gmbar yg mengiurkan ini dgn rakan-rakan blogger saya!!

kpd rakan2 blog meh join contest yg brilliant ni!!

CONTEST FRIENDS FOREVER

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/17/2011 01:19:00 AM 3 .::cuTe responds from cute friend::.

hi u ollz!!i'm back with another contest from INCIK SHAFMECHY!! huhu...this contest sgt interesting because i can share with u with my reaLLy2 GOOD2 friends!byk..kn?

who are they??

this is the BEST photo that we had here where it is looks like fun and so loving family type of picture..tp di sebaliknyer ada kesedihan yg kitaorg tgh share time ni...so~so memorable... 

deme2 ni bukan sahabat yg jumpe tetibe pastu kamching sbb sharing2 benda yg sama2 suka..

deme ni ku jumpa sbb kongsi kegembiraan dn kesusahan hidup yg ditempuhi..

deme ni ku kenal dek profession yg berbeza tapi saling memerlukan bak pokok dan sarang tebuan..huhu-->(arkitek dan QS)nak tahu search google..hihi.

deme ni spesel sbb antara sahabat yg slalu ingatkn aqu ttg Yang Maha Esa bila kitaorg outing2 lagi waktu ribut petir..hihi..ingat senang ker nak cari kawan yang slalu ingatkan anda ttg solat 5 waktu...

time kaseh deme sbb jd sahabat aqu...
so utk contest ni ada prize yg ditaja oleh DROPLET HOUSE where one of the attire that i loike is this one!!!
l
l
V

so for all the bloggers...jom join contest ni!!!tunjukkan kasih syg anda kt kawan2 anda dgn menulis entri ttg mereka!!we don't need to wait for friendship day jer kn!!

anda patot bangga anda ditag untuk menghargai rakan-rakan anda!!

  1. cik FIKA
  2. cik FARAH LIYANA
  3. cik FARAH FATIEN

Friday, May 13, 2011

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/13/2011 01:47:00 AM 3 .::cuTe responds from cute friend::.
my busy schedule for the whole week!

my corner!
PEEPS!
sarange!
my studiomate!

sazzy falak got twins!!

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/13/2011 01:38:00 AM 0 .::cuTe responds from cute friend::.
credit pic to www.beautifulnara.com


Iman Lily & Tiara Rose

really looking forward for twins or triplet..hehe..but it's a God's will that He the only one that can decide how's your life going on. yah..congrats sazzy for the twins!!heheh...hope there's a PATIENT in your soul coz it would be a bit of an adventure in your life but in a way of joy cheerful way! 

Wednesday, May 11, 2011

Parenting is a MUST!!

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/11/2011 05:25:00 PM 0 .::cuTe responds from cute friend::.


Manner #1

When asking for something, say "Please." 

Manner #2

When receiving something, say "Thank you."


Manner #3
Do not interrupt grown-ups who are speaking with each other unless there is an emergency. They will notice you and respond when they are finished talking.
Manner #4
If you do need to get somebody's attention right away, the phrase "excuse me" is the most polite way for you to enter the conversation.
Manner #5
When you have any doubt about doing something, ask permission first. It can save you from many hours of grief later.
Manner #6
The world is not interested in what you dislike. Keep negative opinions to yourself, or between you and your friends, and out of earshot of adults.
Manner #7
Do not comment on other people's physical characteristics unless, of course, it's to compliment them, which is always welcome.
Manner #8
When people ask you how you are, tell them and then ask them how they are.
Manner #9
When you have spent time at your friend's house, remember to thank his or her parents for having you over and for the good time you had.
Manner #10
Knock on closed doors -- and wait to see if there's a response -- before entering.
Manner #11
When you make a phone call, introduce yourself first and then ask if you can speak with the person you are calling.
Manner #12
Be appreciative and say "thank you" for any gift you receive. In the age of e-mail, a handwritten thank-you note can have a powerful effect.
Manner #13
Never use foul language in front of adults. Grown-ups already know all those words, and they find them boring and unpleasant.
Manner #14
Don't call people mean names.
Manner #15
Do not make fun of anyone for any reason. Teasing shows others you are weak, and ganging up on someone else is cruel.
Manner #16
Even if a play or an assembly is boring, sit through it quietly and pretend that you are interested. The performers and presenters are doing their best.
Manner #17
If you bump into somebody, immediately say "Excuse me."
Manner #18
Cover your mouth when you cough or sneeze, and don't pick your nose in public.
Manner #19
As you walk through a door, look to see if you can hold it open for someone else.
Manner #20
If you come across a parent, a teacher, or a neighbor working on something, ask if you can help. If they say "yes," do so -- you may learn something new.
Manner #21
When an adult asks you for a favor, do it without grumbling and with a smile.
Manner #22
When someone helps you, say "thank you." That person will likely want to help you again. This is especially true with teachers!
Manner #23
Use eating utensils properly. If you are unsure how to do so, ask your parents to teach you or watch what adults do.
Manner #24
Keep a napkin on your lap; use it to wipe your mouth when necessary.
Manner #25
Don't reach for things at the table; ask to have them passed.

Originally published in the March 2011 issue of Parents magazine.

Sunday, May 8, 2011

haPPy MOTHER's day!!

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/08/2011 07:12:00 PM 5 .::cuTe responds from cute friend::.
my lovely mama--->Zubaidah Binti Chik
dear mama,
thank you for giving birth of me..
thank you for my beautiful name Faatin Nasreen,
thank you because i'm born as a Muslim,
thank you for the gorgeous genetic that you put inside me,
thank you for all the sacrifice you made for me,
thank you for the educations that you gave me,
thank you for the Islamic thoughts that you teach me,
THANK YOU ALLAH THAT I'M HER DAUGHTER.

Le Beau Monde Giveaway

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/08/2011 06:27:00 PM 5 .::cuTe responds from cute friend::.

yey!!at last i'm free from being examinate!!hihi...ok..today i'm just checking at my chatbox n my dear beautiful miss SALLY YATIEY tag me for this give~give away contest..wee..i'm free to join this contest...so...come2 for those who were already free from any paper we celebrate it with this Le Beau Monde Giveaway!!

First i would like to blabbering a bit about Le Beau Monde where this bloG is aLL about accessories with a really2 good price..such as POWERFUL RINGS (not that power rangers thing..hihi) and GORGEOUS NECKLACE!!so if u would like to put some accessories to be match with your attractive looks u can click, here--->Le Beau Monde...


AND

if u would like to join this contest u can click here!!
I
I
V




nice right??so now i would like to tag my 3 most alluring and eye-catching girls, here the ladies:




so, have a nice adventure with this contest yupzz!!

Friday, May 6, 2011

.::BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011::.

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/06/2011 09:55:00 PM 9 .::cuTe responds from cute friend::.
BEN ASHAARI
seorang top blogger yang menghiasi blognya dengan info2 yang membuatkan anda teruja untuk follow blog beliau..!menjadi seorang blogger bukan senang tau!!memerlukan kecekapan dalam penyusunan kata supaya ia tidak menjengkelkan tp it should be fun to read!

so En.Ben Ashaari telah mengumumkan beliau ingin menggegarkan blog2 anda utk bulan mei...ha..ha...ketor dah sorang2 klu dapat tau ni,kan??moh join gegar bersama Ben Ashaari tengok sape dpt dpt tambat perhatian the TOP blogger..hihi--->maknenyer blog anda tu menarikla der!!

BERMINAT???KLIK SINI
I
I
v

cepat..cepat..sebelum anda kerugian!

the WAR will never stop~

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/06/2011 02:59:00 PM 4 .::cuTe responds from cute friend::.

me: obama, do u think u are tall enough to kill osama?
obama: (thinking what is she really trying to ask..hurm) NO, i just want to stop the rumors.
me: what rumors?
obama: about terrorism, hating muslims...
me: no need..there will be terrorism until there is no war again..means..not invades other countries..can America do that, please?
obama: i will try my best..

~bad mood~

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/06/2011 01:18:00 AM 1 .::cuTe responds from cute friend::.
umar bad mood sambil jeling~~pandai dh budak 6bulan ni jeling2!
bad mood-->sume bengkak..hihii

Thursday, May 5, 2011

.::my nePhew::.

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/05/2011 11:29:00 PM 2 .::cuTe responds from cute friend::.
2 TEETH!!
LIKE AUNT LIKE NEPHEW..HEKS~

.::cutest CARs::.

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 5/05/2011 10:18:00 PM 4 .::cuTe responds from cute friend::.
cute people usually small in size which make them look cute..same as cute cars!!

Brutsch-Mopetta

Peel P50

Citroen'sC-Cactusispoweredbya1.4


übercute VW bus!!
duNNo the name..hehe
sports car!!


sport car!!


this one i like the most because of the color is RED&GREEN!!
+the DOOR..hihi
 

.::faatincmeLz::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review