Three Cute Cherries

Sunday, September 2, 2012

Suami Romantik =]

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 9/02/2012 01:06:00 AM
lamanya dah xtulis blog...berhabuk bersawang kat sini.
September dahpun menjelma..xlama lagi genapla setahun my marriage...hu...
xsangka dh setahun lamanya berkahwin dgn en.Anwar...

cite pasal kahwin kan...dolu2 seblom kahwin..
ku ni suke bebeno layan drama Korean..
sape yg memang hantu Korean Drama tu mmg tahula hero2 dia dahla hensem pastu romantik ngat..
seblom kahwin ingat lagi time bercouple slalu gaduh ngan en.Anwar sbb dia xromantik cam cite Korea..
haha..ntah pape kan...tapi rasanya most of perempuan pun rase xde laki kt dunia tu cam hero lam cite Korea..sbb byk sgt berFANTASI..Realiti xdapat nak terima..

n xpenah dapat ape rase romantik tu..
tapi dah kahwin..baru tahu apa sebenarnya erti romantik tu...[ha..jgn otak BIRU dulu tau..keh..keh..keh..]


nak tahu tak rahsia suami yang romantik...????

  1. ku baru sedar lagi romantik suami yang panggil isteri dia solat sama2..=)
  2. ku baru sedar lagi romantik suami yang mengimamkan isteri dia.[rasa cam terharu lagi2 bila bacaan dia sedap + cam xtahu plak surah panjang2 pun dia hafal..]
  3. ku baru sedar lagi romantik seblom nak solat tu cam main2 nak btalkan air wuduk..walaupun cam xelok..tp sweetla...cam budak2..haha
  4. ku baru sedar romantik sangat bila encik suami ajak tadarus sesama...
  5. ku baru sedar romantik sangat bila suami citakan sirah2 Rasulullah, para sahabat..[ni sius cam sweet gila..sebelum tidur tu dapat dengar kisah2 nabi..]
  6. banyak lagila romantik bila seorang suami ada pegangan agama yang baik..sebab dia dapat kongsi ngan kita..


and paling terbaik sebab kita rasa secure sebab dia ajak kita sama2 menuju ke jalan yang benar dan menenangkan hati..mungkin dia xsempurna banyak kekurangan tapi ku juga begitu..cukupla dia sempurna di mataku..walau apapun kata orang..

ku menyesal SANGAT2 dgn sikapku yang dulu banyak kerenah, merungut apa yang xcukup..kalau ku ni jadi menantu Nabi Ibrahim dah lama agaknya ku telah diceraikan..nak tahu kisah Nabi Ibrahim dan menantunya lehla google =). Kaum perempuan kena berjaga2 sgt dalam menjaga hal suami dan keluarga kita..sebab tu ramai perempuan masuk neraka sebab mulut kita! Nauzubillah..Semoga ku dapat petunjuk dan Hidayah dr Allah swt..amin Ya Rabbal Alamin...


4 .::cuTe responds from cute friend::.:

mira amira said...

jalan-jalan sini , n dah baca ! menarikk ;)

fadz said...

sweet........ :D

Miss Jim said...

awak..kita mohon kongsi sket artikel yang awak type nie, kita rasa awesome lah...thanks yea :)
jemputlah ke rumah maya saya...;D

~FaatiNNasreeN~ said...

tq kepada semua yg singgah membaca enri ni!!n tq miss jim for sharing..=)

 

.::faatincmeLz::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review