Three Cute Cherries

Monday, April 30, 2012

BawalBiru 1st Giveaway

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/30/2012 08:17:00 PM 3 .::cuTe responds from cute friend::.

assalamualaikum!!
harini ada give away best untuk sesiapa yang bertudung...
the owner of BawalBiru cik Syaerah, ade buat her first giveaway dgn hadiah yang menarik!!
hadiahnya ialah Tudung Bawak Corak/Printed Bawal.
nak tgk leh caner rupe KLIK SINI..

ok, sape nak join giveaway ni SILA KLIK BANNER dan dia akan direct bawak anda ke page GA Bawal Biru..=)

si gadis cumelz yg diTAG adalah...
jeng..jeng...


Saturday, April 28, 2012

give away belog ʓαι∂αтʋℓαʓиʏ'ƨ

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/28/2012 04:19:00 AM 0 .::cuTe responds from cute friend::.

ok..cik zaidatulaznishamsuddin ade buat GA YG MENARIK di blog beliau yg GILE OHSEM MENARIK dengan hadiah YG GILE MENARIK!!!

??Anda Tidak Percaya??

..cer cuba klik banner kat atas..

-->owh gambar kat dalam banner tu hadiah utk GA ni<--

!!so, clickla cepat2 yer sbb dh nak tutup earlier of MAY tau!!

~so gadis2 cumelz yg saya nak invite join contest ni~
jeng..jeng

BERSIH 3.0

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/28/2012 03:05:00 AM 0 .::cuTe responds from cute friend::.
suratan atau kebetulan? =P

1st Contest by Akma , Wany & Mira

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/28/2012 01:45:00 AM 2 .::cuTe responds from cute friend::.

sebab join contest: saya di tag oleh cik ratuzuleyqha =) + sayakan cumelz sesuaila ngan contest ni..hihi
id Follower: ~FaatiNNasreeN~ 

blog cumelz yg menarik perhatian saya:-

Friday, April 27, 2012

SEGMENT: SERIOUS FOLLOW BACK

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/27/2012 03:37:00 AM 33 .::cuTe responds from cute friend::.
segmen serious follow balik ni MESTI join kerana bak kata pepatah

"TAK KENAL MAKA TAK SAYANG"

hehe..tko sket..cinta over ngat..n klu nak kenal kenela follow dulu kan..kan..baru kita tau psl kawan kita dr post2 yg dia dah hapdet...so segmen ni bgosla utk ramaikan kwn2..

dan 

Hadis Persahabatan: Rasa Sayang

“Jika seseorang itu sayang kepada sahabatnya maka hendaklah dia beritahu bahawa dia menyayanginya.” 

(Riwayat Abu Daud)

jadi nak bagitahu yang kita sayang sahabat kita kenela follow memollow..=)heks..silalah join Segmen Amer Corner  di atas yerp,,ade hadiah menarik tau2!!nk join boleh klik dekat image tersebut...wink..wink..

kawan2 yang cumelz dan disayangi:-

.::BENTO::.

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/27/2012 12:12:00 AM 2 .::cuTe responds from cute friend::.
suke benda comel2 kan?mungkin ini salah satu nya cara utk menarik minat anak2 anda utk makan makanan kesihatan..ok..so ape itu BENTO??
  • Bento can be very elaborately arranged in a style called
  •  kyaraben or "character bento". Kyaraben is typically decorated to look like popular Japanese cartoon (anime) characters, characters from comic books (manga), or video game characters. Another popular bento style is "oekakiben" or "picture bento", which is decorated to look like people, animals, buildings and monuments, or items such as flowers and plants. Contests are often held where bento arrangers compete for the most aesthetically pleasing arrangements.

  • There are similar forms of boxed lunches in the Philippines (Baon), Korea (Dosirak), Taiwan (Biandang), and India (Tiffin). Also, Hawaiian culture has adopted localized versions of bento featuring local tastes after over a century of Japanese influence in the islands.


sumber: wikipedia

so jika anda berminat dalam seni bento anda boleh lawat this website:=
http://www.cuteobento.com/

antara hasil2 karya dalam website ni:

comel kan..kan..heh..so ape lagi..moh kita be creative!!

Thursday, April 26, 2012

tgh giler korean drama 2012!!!!

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/26/2012 08:40:00 AM 0 .::cuTe responds from cute friend::.
FEAST OF GODS
owh...cite ni sgt best ok..pasal masak2 n the way dia nak mempertahankan masakan traditional korea..lepas tu ada 2 generasi compete untuk mempertahankan hak sebagai tukang masak di restoran tradisi di Korea..bestla..agak terliurla tgk cite ni cm tgk cite Pasta jugak..huhu..mula dok google restoran Korean cuisine yg halal tp masih tidak ada yg meyakinkan..hu....sedeynyer!!nak Korean Royal dish tu!!cite ni blom abes tayang kt Korea lagi..maybe on May kot baru habis..penat nk tggu satu2 episode..hu...


KING 2 HEARTS
cite ni pasal pendamaian south Korea n North Korea...so diaorg gunakan strategi tentera utk merapatkan balik hubungan antara sesama jiran..best jugakla..percintaan yg agak konflik..ni lah negara yg bangsanya sama tp sebabkan politik yg berbeza2 menyebabkan konflik..xabes lagi jugak kt Korea..masih tgh ditayangka..xsilap on May ker June br habis..nangislah ambe nk nunggu..huhu

YANG DAH HABIS TENGOK (2012)
  1. The Moon Embracing The Sun
  2. Take Care of Us Captain / Yes, Captain!
  3. Dream High 2
p/s: lagu blog ni adalah Fox Rain OST My Girlfriend Is A Gumiho..cite tu sweet jugerp!!lurve2...sarange!!!

MANSUH PTPTN, FREE EDUCATION

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/26/2012 05:08:00 AM 2 .::cuTe responds from cute friend::.


wah..hangat tak tajuk tu..hangat kan..sekarang seantero Malaysia tengah hangat dgn usul yg dibentangkan dengan slogan MANSUH PTPTN FREE EDUCATION...n most of newspaper menggunakan tajuk tu dengan menuding jari kpd yg mencadangkan usul tersebut..aqu bukan ape..tapi u all ni take something TOO DIRECT without kaji dulu isi di sebalik slogan tu...siapa mahu buat kesilapan kali kedua?are they stupid to repeat the same mistake yg those people of PTPTN wujudkn??weLL, tp Malaysians mmg mudah tersentap dengan TAJUK SENSASI tanpa baca isinya..macam gossipla kan..huhu..termasukla saya sbb saya Malaysians..huhu..ada org tu kutuk2 Malaysians camni camtu tp xsedar diri tu Malaysians jugak..hehe..

ok...like this quote : I don't give a damn for a man that can only spell a word one way.




inilah yang ingin ku kupas2 dalam entri ni setelah sekian lame blog ini menyepi...cuba kita fikir kenapa students yg dapat PTPTN tu pegi habiskan duit beli hp, beli benda xpekdah?? (owh i'm not one of them sbb duit PTPTN saya mampu byr yuran n beli barang architecture jer...hu)

MAYBE:

  • sebab si peminjam tu KAYA sebenarnya tp masih dioffer PTPTN blh dipinjam..pastu dia beli hp..jd trend kt budak2 lain pon beli hp...btol dop?budak2 skrg kan pantang dipengaruh..darah muda yg membuak2 tu nk lawan pakai hp terkini..
  • dpt pinjaman BERTINDIH..sekarang xtahulah boleh ke tak lg sbb batch aqu xleh rasenye..tp ingat lg dulu2 senior aqu PTPTN dapat, JPA dapat, biasiswa KERAJAAN negeri dapat, MARA dapat, xtermasuk lg pinjaman2 yg lain..seme gi tabur xkire kaya miskin seme dpt (lgla klu ada org dalam..kompem dpt btol tak?)..tibe2 total2 seme pinjaman ade dekat rm3k-rm5k sorang dapat...
  • TOWN PLANNING yg xfikirkan pengaruh terhadap rakyat. Pengaruh nafsu hiburan xberpekdah...huhu..tu mmg berleluasa sekarang..sampai dealer2 hp, tudung, barang2 elektronik, pasaraya seme bukak kedai target kat kwsn2 universiti...eh kat UITM siap kedai kain lg tau!!punyela beso sampai bertingkat2..kedai buku cetoet ajer..klu xpusing pusat komersial tu ingat xde kedai buku..kedai buku dok maner??PUSAT MEMBELI BELAH..terbalik tul..haha...xcam UITM SERI ISKANDAR aqu dulu dok cerok hutan..mmg habis duit beli alat tulis jer sbb ade kedai alat tulis jer kt ctu..
byk lagi kot faktor2 tp xboleh fikir sekarang..so kesimpulannya yg mengusulkan MANSUH PTPTN n FREE EDUCATION tu mestila nak berbuat sesuatu supaya tragedi itu xterjadi..maybe PTPTN tu dimansuhkan tp letak nama lain or better satukan seme2 biasiswa yg under kerajaan so sng nk control sape yg layak n sape yg xlayak dpt..btol tak?ala..kebykn yg btul2 xmampu tu bese belajar betul2 kije trus byr...yg xbyr tu yg mampu byk duit..xnk bayar lari kije kt oversea..huhu..btol tak??

okla klu anda nk fikir saya ni sokong pembangkang MEMANGPUN!!saya dh 26tahun kowt boleh ngundi..xkirala student xstudent stat 21tahun dah boleh ngundi okey!!klu tak watpe letak 21thn dh boleh ngundi..letakla 30 ker 40 thn ker..haha..tp nak mengubah sesuatu tu mmg bukan senang(mesti org ckp eleh..alasan)...at least bil air aqu xpnh byr lgsg2 tiap2 bulan..dpt jugak cover 20% bil api yg cekik darah ni!!negri lain ader??2-2 kene bayar okay..keke...just kidding...PEACE..I LUV MALAYSIA..

sekian time kaceh...

Sunday, April 1, 2012

My Cats

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/01/2012 04:33:00 AM 1 .::cuTe responds from cute friend::.
A LOVING JOJO

PRINCESS AS SWEET AS CANDY
posted from Bloggeroid

Ferrari itu menawan, Kan?

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 4/01/2012 04:22:00 AM 0 .::cuTe responds from cute friend::.
It suits me..what I meant is the yeLLow colour meh.. Hihi



 

.::faatincmeLz::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review