Three Cute Cherries

Thursday, September 6, 2012

.::Fashion:ke mana arah Tuju?::.

CUTIE MUTIE ~FaatiNNasreeN~ at 9/06/2012 03:33:00 AM

Apakah itu fashion? Anda rasa? Fashion mana yang anda gilakan? Yang Branded (LV, Coach?) or cultural (spt korean style, japanese style). yang mana satu yang anda rasa lebih baik..fashion ni tanpa kita sedar banyak gila cabang..dan makin lama makin bersaing antara satu sama lain,kan? Pereka2 berlumba2 nak cipta gaya tersendiri yang orang lain xpernah buat. Untuk apa? Kitapun yang pengikut2 terikut2 trend yang diwarkan2 lebih terkini..esoknya bertukar..lusa tukar lain..kitapun beli..esok beli lain sebab dah tukar..pastu bulan depan beli lain...sebab dah trend baru yang lain keluar..bila nak habis macam tu?so sape yang terbaik akhirnya?

So sampai mana benda ni semua pergi? Adakah ia akan ada penamat or dia akan ulang berulang dan berulang lagi. yang jadi mangsa siapa? The money spender yang ingin menjadi terbaik dan up-to date. untuk up-to-date manusia sanggup bertukar2 prinsip sekejap dengar cakap orang ni, pastu bulan depan tukar plak ikut cakap orang..semuanya kerana 'fashion trend'.

Tapi satu jer..kita xpernah dengar cakap Maha Pencipta kita. Dia yang hidupkan kita dan Dia yang matikan kita. Jadi kenapa kita dengar cakap golongan manusia yang akan sama2 mati dengan kita? tu yang ku fikir semenjak 2 menjak ni. ku kongsi ni bukan sebab ku baik tapi sebab ku antara golongan yang tergila2kan fashion walaupun xreti sangat nak berfesyen..heks..


Akhirnya yang ku ingin singkapkan jalan mana yang kita pilih untuk kehidupan abadi selepas kehidupan sementara kita ni? Mari kita sama2 bermuhasabah bahawasanya tubuh kita ini hanya pinjaman, kalau orang mengata kita xcantik di dunia ni biarlah kita cantik di akhirat nanti. Jangan nanti di dunia xcantik di akhirat pun kita xcantik. x ke mana hidup sementara ni. sebab ciptaan manusia tiada pengakhirannya kerna manusia ramai dan bertambah..mungkin minggu ni ciptaan dia hebat, minggu depan ciptan orang lain pulak yang hebat..xgitu..itukan lumrah kehidupan.ada turun naik. 

Tapi ALLAH swt ada satu jer. Apa yang dia tetapkan xde org boleh ubah sebab dia Maha Esa dan Maha Pencipta. Kita pinjam hak dia xkira tanah, air, langit, bumi, pokok2, haiwan semua hak Yang Maha Esa. Kenapa kita semua perlu ikut dan dengar orang kebanyakan ciptaan Dia ye dop? Jadi apa2pun berbaliklah kepada Al-Quran dan As-Sunnah. Itulah Trend terbaik dari dulu hingga kini. Tiada yang lain lagi..=)
ALLAHUAKBAR!!!


2 .::cuTe responds from cute friend::.:

duniafana said...

fesyen hamba akan mengasyikkan bila ikut panduan penciptanya,tak gitu?

twinscraftlife said...

Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
purely handmade products such as phone case, ear cap,
bags, pouch and many more! 쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://twinscraftlife.blogspot.com

 

.::faatincmeLz::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review